Tutireceptek.hu fejléc

Nagggyon finom teljes kiőrlésű zsemle recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 kg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 csomag élesztő
1 dkg só
3-4 dl víz

Elkészítés:
A liszt közepébe öklünkkel kis mélyedést nyomunk. Az élesztőt belemorzsoljuk. Langyos vízzel és egy kis liszttel elkeverjük és megvárjuk, amíg felfut. Ízlés szerint fűszerezzük. Jól meggyúrjuk (kenyérsütőgéppel is lehet). A tésztának nem szabad sem ragadnia, sem túl száraznak lennie. Gombócokat formálunk és kivajazott tepsire helyezzük őket. Egyenletesen langyos helyen, letakarva megkelesztjük. Sütés előtt vízzel megkenjük. A sütőbe egy vízzel telt edényt helyezünk és előmelegítjük. 10 percig 240 ºC-on, további 10 percig 220 ºC-on sütjük. A zsömle akkor sült meg, ha alul és felül megütögetve egyaránt kopog. A sütőből kivéve ismét megkenjük vízzel és egy rácsra tesszük hűlni.


A receptet beküldte: Dizzz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsemlefasírt » Zsemlefánk » Finom és gyors » Kaporleves zsemlekockákkal
» Nagyon finom Karfiolfasírt » Vendégváró finom sós kifli » Finom szilvás sütemény » Csudafinom csokoládétorta
» Finom sonkástál » Finom pizza » Legfinomabb csirkemell » Finom gyors krumplileves
» Túrórudi finom torta » Karfiol finomság » Teljes kiőrlésű zsemle » Töltött zsemle


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.