| Fekete-Erdő kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához: 6 tojás 6 evőkanál cukor 5 csapott evőkanál liszt 1 evőkanál kakaópor kevés sütőpor A krémhez: 1 csomag főzős vaníliás pudingpor 2,5 dl meggylé 1 dl víz 25 dkg margarin 20 dkg porcukor kimagozott meggy (befőtt is lehet, ízlés szerinti mennyiségben) A habhoz: 2 csomag tejszínhabpor 3 dl tej 1 csomag habfix Elkészítés: A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgákat kikeverjük a cukorral, a liszthez hozzákeverjük a kakaót és a sütőport, majd lassan a tojásos-cukros masszába keverjük. Majd ebbe a keverékbe óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. Előmelegített sütőben sütjük. Ha kész, hagyjuk hűlni. Addig a krémhez a vaníliás pudingot a meggylével és a vízzel felfőzzük, ezt is hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral kikeverjük, és a kihűlt pudingos krémhez keverjük, majd a végén izlés szerinti mennyiségű meggyet keverünk a krémbe. A krémet a piskótára kenjük. A tejszínhabport a tejjel elöször alacsony fokozaton keverjük, egy kis idő elteltével beleöntjük a habfixet, és magas fokozaton keverjük tovább a kívánt állagig. A kész habot a krém tetejére kenjük. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |