| Mogyorókrémes, csokimázas muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg Rama Sütőmargarin 0,5 dl tej 15 dkg csokoládés mogyorókrém 25 dkg kristálycukor 1 csomag sütőpor 3 db tojás 3 evőkanál keserű kakaópor 20 dkg finomliszt 10 dkg tisztított törökmogyoró (vékony barna héjától is megfosztott) A mázhoz: 10 dkg Rama Sütőmargarin 10 dkg étcsokoládé 10 dkg tejcsokoládé Elkészítés: A mogyorót serpenyőben szárazon (zsiradék nélkül) aranybarnára, illatosra pirítjuk, ha kihűlt, dió - vagy kávédarálóban finomra őröljük. A liszttel, a kakaóval és a sütőporral összeforgatjuk.A tojást a cukorral habosra verjük, majd a puha margarint, és a puha mogyorókrémet keverjük hozzá. A mogyorós liszttel összekeverjük, a tejjel lazítjuk.Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, a mogyorókrémes masszával a háromnegyedükig töltjük.Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek. Figyelem! Ha a formában hagyjuk kihűlni, teljesen leragad, csak kiskanállal lehet majd kiszedni!A mázhoz valókat nem túl erős vízgőzre téve fölolvasztjuk, simára keverjük, hűlni hagyjuk, de mielőtt megdermedne, az ugyancsak kihűlt muffinokra locsoljuk, hogy ezeken szilárduljon meg. Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 381 kcal A receptet beküldte: gonoszdi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |