| Igazi puncsfagylalt receptFagylaltok Hozzávalók: 3 dl tej 2 dl tejszín 0,5 dl rum 10 dkg sárgabaracklekvár 10 dkg száraz piskótamorzsa (vagy édes kalácsmorzsa) 1 evõkanál citromlé 2-3 evõkanál méz csipetnyi só Elkészítés: A sárgabaracklekvárt a mézzel, a rummal, a sóval és a citromlével együtt turmixgép poharába rakjuk. Kevés tejjel összekeverjük, majd az összes tejet és a tejszínt is hozzáöntve, jó habosra keverjük. A fagylaltmasszát beleöntjük a fagylaltgépbe, és megfagyasztjuk. Mielõtt a fagylalt teljesen megfagyna, a piskótamorzsát apránként beleszórjuk a forgó fagylaltmasszába, és együtt fagyasztjuk tovább. Elkészítési idő: 10 perc A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |