| Minestrone, ahogy mi szeretjük receptLevesek Hozzávalók: 30 dkg füstölt sonka/füstölt szalonna 3 ek étolaj 2-3 nagyobb fej vöröshagyma 50 dkg burgonya 20 dkg borsó 3-4 db répa 1-2 konzerv paradicsomsűrítmény - a lényeg, hogy a levesnek szép, paradicsomos színt adjon - akkor biztos lehetsz benne, hogy ez az ízét is megadja kb. 250 g spagetti tészta 1 db leveskocka só ízlés szerint reszelt sajt (az eredeti recept parmezán, én általában trappistát használok) Elkészítés: A leveskockából és kb. másfél liter vízből levesalapot készítek, ezt félreteszem. Egy külön edénybe a vöröshagymát összedarabolom, az olajon megabálom, mintha egy pörköltalapot készítenék. Mikor a hagyma üvegesedni kezd, mehet bele a sonka/szalonna. Ezt megpíritom/zsírjára sütöm. A felkockázott, meghámozott krumplit átforgatom benne, majd hozzáadom a levesalapot. Ekkor jöhet bele a felkarikázott sárgarépa és a borsó. Felforralás után főni hagyom. Mikor a zöldségek már majdnem készre puhultak, hozzáadom a paradicsomsűritményt, jól elkeverem, majd a spagetti tésztát. Felforralás után puhára főzöm, reszelt sajttal megszórva tálalom. Tanácsok: A leves frissen fogyasztva a legjobb. A füstölt húsokat azért szeretem használni ehhez a leveshez, mert minden hozzávaló átveszi ezt a kissé füstös ízt, ami egy kis pluszt ad az ételnek. A párom imádja, így amikor neki szeretnék kedveskedni, nem spórolok a husival. (A hozzávalók mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Az eredeti olasz receptben a főzeléknövények gazdagabb palettája szerepel, ez a verzió viszont egyszerű, tetszés szerint variálható, mindenki számára könnyen elérhető hozzávalókat tartalmaz.) Ha szereted a jó, laktató leveseket, mint pl. a gulyáslevest és az olasz konyhát, akkor ez is biztosan dobogós lesz Nálad. :) Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: MorninGlory Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |