Tutireceptek.hu fejléc

Mézeskalács puha, finom, bevált Vicától recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg liszt
25 dkg kristálycukor
35 dkg margarin
2 teás kanál szódabikarbóna
3 tojás
25 dkg méz
1 mézeskalács fűszerkeverék
( vagy: 2 kávéskanál őrölt fahéj
2 kávéskanál narancshéj
2 kávéskanál szegfűszeg)
1 citrom reszelt héja

Cukormáz:
1 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 evőkanál citromlé vagy ecet

Elkészítés:
A mézet a fűszerekkel felforraljuk, lekapcsoljuk, még forrón hozzáadjuk a margarint és elkeverjük.
Kicsit hagyjuk kihűlni.
Közben a tojásokat egészben felverjük a cukorral. A liszt feléhez hozzáadjuk a szódabikarbónát, ezt hozzáöntjük a tojásokhoz, utána jön a mézes keverék, meg a többi liszt.
Összedolgozzuk, utána egy éjszakára hütőbe tesszük.
Másnap fél cm vastagságúra kinyújtjuk (ne vékonyabbra, mert kemény lesz), kiszúrjuk formákkal, díszítjük magvakkal (vörös lencse, szezámmag, tökmag, napraforgómag, szegfűszeg)
A tésztát szaggatás és sütés előtt tojássárgája és víz keverékével kell megkenni, hogy szép fényes legyen.
Közepes lángon kb. 15 percig sütjük.

Tanácsok:
Sütés után lehet díszíteni cukormázzal. A cukormáz jó kemény legyen, és akkor hamar megkeményedik. Ezért akár több cukrot is lehet tenni bele.

Fontos, hogy a tésztát ne nyújtsuk el nagyon vékonyra, és ne süssük túl sokáig, mert akkor kemény lesz a süti!


A receptet beküldte: Vica26


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» A legfinomabb rizs » Csupa csokis muffinom » Mézeskalács muffin » Finom fűszeres máj
» Albán finom krémes » Finom flodni » Mézeskalács házikó kerttel » Finom krumplis egytál
» Mézeskalácsos tojáslikőr » Mézeskalács karácsonyra » Finom zöldbab leves » Ananászos finomság
» Finom házi csokoládé » Vendégváró finomság » Rizses finom torta » Finom paradicsomleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.