| Mézeskalács, ahogyan én készítem receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 40 dkg liszt 10 dkg kristálycukor 1 teáskanál szódabikarbóna 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék 3 tojás 5 dkg vaj 15 dkg méz 1 cs. vaníliás cukor díszítéshez: 12 dkg kristálycukor 1 tojásfehérje Elkészítés: A vajat, a mézet és a cukrot gőz fölött összeolvasztom, majd hagyom kihűlni. Ha kihűlt, hozzáteszem az összes többi hozzávalót és jól összedolgozom. Ezután a tésztát fóliába csomagolom legalább egy napig hűvös helyen pihentetem. A pihentetés után a tésztát, enyhén lisztezett nyújtódeszkán, kb. 2 mm vastagságúra kinyújtom és különféle formákat szaggatok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, tojás sárgájával megkenem, majd 200 fokra előmelegített sütőbe téve, 5-7 perc alatt megsütöm. Általában a színét figyelem, és amikor szép aranysárga, akkor van készen. A díszítéshez a cukrot és a tojásfehérjét habbá verjük és egy alkalmas eszköz segítségével (kinek mi válik be, ki kell tapasztalni: nylon zacskó egy apró lyukkal, habzsák mini lyukú véggel, vagy egy kis ecset) tetszés szerinti mintákat rajzolunk a mézeskalácsokra. Tanácsok: Ha úgy érezzük, nem megy az irókázás, a tojásfehérjés habot egy ecsettel a süteményre kenjük, úgy is szépen mutat. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |