| Mézes tekercs, kókuszos-mascarponés krémmel receptHozzávalók: 6 db tojás 5 ek xilit 3 ek diabetikus méz 6 ek barna liszt 1 csomag sütőpor A krémhez: 3 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor 10 dkg xilit 25 dkg mascarpone 10 dkg kókuszreszelék A bevonathoz: 15 dkg fehér diabetikus csokoládé 1 ek étolaj 5 dkg csokoládé 1 tk étolaj Elkészítés: A tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojás sárgákat a xilittel felverjuk,hozzáadjuk az olvasztott diabetikus mézet majd a sütőporral elkevert barna lisztet is. Egy fakanállal apránként belekeverjük a tojásfehérje kemény habját. 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Ha megsült, egy konyharuhára borítjuk,majd feltekerjük. Amikor kihűlt megtöltjük a krémmel. A pudingport a xilittel, tejjel elkeverjük és felfőzzük. Miután kihűlt kihabosítjuk a mascarponéval és a kókuszreszeléket hozzákeverjük. A fehér csokit az étolajjal mikróban felolvasztjuk és bevonjuk vele a tekercset. A tejcsokoládét az étolajjal felolvasztjuk, simára keverjük. A rolád tetején egy csíkban rákanalazzuk. Egy fogpiszkálóval a fehér csokoládéba húzzuk. Tanácsok: sima cukorral is elkészíthető. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |