| Mézes puszedli 2 receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 15 dkg porcukor - 3 egész tojás - 3 evőkanál víz - 1 cs. szalakáli - 50 dkg liszt - 12,5 dkg méz olvasztva - fahéj, szegfűszeg, őrölt tetszés szerint Máz: 2 tojásfehérje 25 dkg porcukor Elkészítés: A szalakálit a vízben megfuttatjuk, és a cukorral tojással jól kikeverjük. Utánna hozzátesszük a lisztet, a mézet és a fűszereket, majd összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk belőle és zsírozott lisztezett tepsiben sütjük 10 percig nem nyitjuk ki a sütőt, mert összeesik. Máz:A tojásfehérjét a porcukorral jól kikeverjük, hidegen, belerakjuk a kihűlt puszedlit és összerázzuk, hogy a máz befedje. Tálcára szedjük és hagyjuk szikkadni a mázt. Tanácsok: Nagyon finom puha és dobozban sokáig eláll. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: emrus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |