| Mexikói marhahátszín paradicsomos tortillával receptHúsételek Hozzávalók: 4 főre: 4 paradicsom, 5 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál csípős paprikakrém, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó újhagyma, 4 szelet, egyenként 18 dkg-os marhahátszín, 1 tasak Szilasfood mexikói gyorspác, 5 evőkanál olaj, 15 közepes méretű tortilla, 5-6 evőkanál olaj. Tetejére: 10 dkg reszelt mozzarella sajt, 2.5 dl tejföl, 1 csomó újhagyma, 1 csokor durvára vágott friss korianderzöld. Elkészítés: A paradicsomokat leforrázzuk, héját lehúzzuk, félbe vágjuk, magházát kikaparjuk, húsát kis kockákra vágjuk. Az olajat megforrósítjuk, a paradicsomot rádobjuk, kissé megpirítjuk. A paprikakrémmel ízesítjük, a zúzott fokhagymával fűszerezzük. Az újhagymát megtisztítjuk, vékony karikákra szeljük, és a paradicsommártáshoz adjuk. 2-3 percig főzzük, majd a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk. A tortillát vékony csíkokra metéljük, a forró olajon ropogósra sütjük, majd a paradicsommártásba forgatjuk. A hátszín szeleteket kissé kiverjük, a mexikói gyorspáccal bedörzsöljük, az olajjal bekenjük, majd letakarva, hűtőszekrényben 20 percig érleljük. Forró serpenyőben vagy rostlapon oldalanként 8-9 perc alatt megsütjük. Tálaláskor a tortillás paradicsommártást tányérokra halmozzuk, a hátszínszeleteket a tetejére rakjuk, a reszelt sajttal megszórjuk, tejföllel meglocsoljuk, a korianderzölddel megszórjuk. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |