Tutireceptek.hu fejléc

Mexikói marhahátszín paradicsomos tortillával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 főre:
4 paradicsom,
5 evőkanál olaj,
1 mokkáskanál csípős paprikakrém,
2 gerezd fokhagyma,
1 csomó újhagyma,
4 szelet, egyenként 18 dkg-os marhahátszín,
1 tasak Szilasfood mexikói gyorspác,
5 evőkanál olaj,
15 közepes méretű tortilla,
5-6 evőkanál olaj.

Tetejére:
10 dkg reszelt mozzarella sajt,
2.5 dl tejföl,
1 csomó újhagyma,
1 csokor durvára vágott friss korianderzöld.

Elkészítés:
A paradicsomokat leforrázzuk, héját lehúzzuk, félbe vágjuk, magházát kikaparjuk, húsát kis kockákra vágjuk. Az olajat megforrósítjuk, a paradicsomot rádobjuk, kissé megpirítjuk. A paprikakrémmel ízesítjük, a zúzott fokhagymával fűszerezzük. Az újhagymát megtisztítjuk, vékony karikákra szeljük, és a paradicsommártáshoz adjuk. 2-3 percig főzzük, majd a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk.

A tortillát vékony csíkokra metéljük, a forró olajon ropogósra sütjük, majd a paradicsommártásba forgatjuk.

A hátszín szeleteket kissé kiverjük, a mexikói gyorspáccal bedörzsöljük, az olajjal bekenjük, majd letakarva, hűtőszekrényben 20 percig érleljük. Forró serpenyőben vagy rostlapon oldalanként 8-9 perc alatt megsütjük.

Tálaláskor a tortillás paradicsommártást tányérokra halmozzuk, a hátszínszeleteket a tetejére rakjuk, a reszelt sajttal megszórjuk, tejföllel meglocsoljuk, a korianderzölddel megszórjuk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis burgonya (mexikói) » Üvegtálas réteges mexikói » Mexikói bulgur (vegan) » Mexikói csirkemell
» Paradicsomos pulyka » Mexikói apróhús » Mexikói csirke 2. » Paradicsomos padlizsán
» Mexikói avokádósaláta » Paradicsomos ragu » Paradicsomos cukkinileves » Mexikói tepsis hús
» Paradicsomos pite » Mexikói főzelék » Görög paradicsomos hal » Paradicsomos mozzarella


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.