| Ménorcai mézes – narancsos kacsasült receptHúsételek Hozzávalók: 1 db kb. 1,5 kg-os kacsa 10 dkg füstölt szalonna 5 dkg vaj 4 narancs 1 db citrom egy kevés só törött bors 5 evőkanál méz Elkészítés: Hagyományos módon megsütjük a kacsát a vajban, beborítjuk a vékonyra vágott szalonnaszeletekkel. A mikor a kacsa húsa már megpuhult, elkészítjük a mártást. Kislábasban takaréklángon, összekeverjük a mézet, a húst, a 2 narancs és a citrom levével, 1 evőkanál reszelt narancs és 1 kávéskanál reszelt citromhéjjal. A maradék narancsokat meghámozzuk, kimagvazzuk, karikákra vágjuk. Tálra rakjuk a narancsszeleteket, tetejükre a sült kacsát. És a mártással leöntve tálaljuk. Sós vízben főtt burgonyát, pirított kenyérszeleteket tálalunk hozzá. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |