| Meleg, májas szendvics receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 12 vékony szelet szögletes kenyér 3 tojás 1 dl asztali (félszáraz) bor 5 dkg reszelt sajt 1 kis doboz szárnyas májkrém 1 kis fej vöröshagyma 3 evőkanál liszt 1 evőkanál konyak (vagy 1 mokkáskanál konyakaroma) 1 mokkáskanál pástétomfűszer kevés só és törött bors olaj a sütéshez Elkészítés: 1 tojást habosra verünk, majd hozzáadjuk a villával összetört májkrémet, a konyakot, a reszelt sajtot, a finomra vágott vöröshagymát és a fűszereket. A kenyérszeleteket megkenjük a májas krémmel, és egyet-egyet összeragasztunk, így összesen 6 szendvics lesz. Jól összenyomkodjuk, hogy ne tudjanak szétesni. A megmaradt 2 tojást és a bort habosra keverjük. A szendvicspárokat először lisztbe, majd a boros tojásba mártjuk, és egy tálcára tesszük. Ha az összes kenyérpárt bemártottuk, a bemártást megismételjük, addig, amíg tart a boros tojásból. A kenyerek magukba szívják a tojásos levet. Bő olajat forrósítunk, amelybe óvatosan beletesszük a szendvicseket, és mindkét oldalukon szépen megsütjük. A felesleges olajat leitatjuk, majd a megsült szendvicseket keresztben úgy vágjuk fel, hogy háromszög alakú darabokat kapjunk. Tanácsok: Nagyon finom, dekoratív és laktató vacsora, vagy vendégváró borkorcsolya. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |