Tutireceptek.hu fejléc

Meleg, májas szendvics recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
12 vékony szelet szögletes kenyér
3 tojás
1 dl asztali (félszáraz) bor
5 dkg reszelt sajt
1 kis doboz szárnyas májkrém
1 kis fej vöröshagyma
3 evőkanál liszt
1 evőkanál konyak (vagy 1 mokkáskanál konyakaroma)
1 mokkáskanál pástétomfűszer
kevés só és törött bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:
1 tojást habosra verünk, majd hozzáadjuk a villával összetört májkrémet, a konyakot, a reszelt sajtot, a finomra vágott vöröshagymát és a fűszereket. A kenyérszeleteket megkenjük a májas krémmel, és egyet-egyet összeragasztunk, így összesen 6 szendvics lesz. Jól összenyomkodjuk, hogy ne tudjanak szétesni.
A megmaradt 2 tojást és a bort habosra keverjük. A szendvicspárokat először lisztbe, majd a boros tojásba mártjuk, és egy tálcára tesszük. Ha az összes kenyérpárt bemártottuk, a bemártást megismételjük, addig, amíg tart a boros tojásból. A kenyerek magukba szívják a tojásos levet. Bő olajat forrósítunk, amelybe óvatosan beletesszük a szendvicseket, és mindkét oldalukon szépen megsütjük. A felesleges olajat leitatjuk, majd a megsült szendvicseket keresztben úgy vágjuk fel, hogy háromszög alakú darabokat kapjunk.

Tanácsok:
Nagyon finom, dekoratív és laktató vacsora, vagy vendégváró borkorcsolya.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» A Lászlók csirkemájasa » Sajtos, piskótaszendvics » Bundás szendvics » Májas borsós pite
» Melegszendvics másképp » Májas csirkeleves » Töltött szendvics » Tojáskrémes szendvics
» Brokkolis szendvicskrém » Ananászos melegszendvics » Céklás szendvicskrém » Tonhalas szendvicstorta
» Savanyú tojás melegen » Gyümölcsös - májas rizottó » Meleg sangria » Tengerész szendvics


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.