| Diós meggyes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 db tojás 20 dkg porcukor 27 dkg liszt 27 dkg darált dió 1 cs sütőpor 1 dl étolaj 5 dkg olvasztott vaj 1 ek tejföl 2 dl tej 0.5 kg magozott meggy Elkészítés: A tojásfehérjét habbá verjük. A tojássárgáját a sütőporral, a porcukorral, a tejjel, a tejföllel, a vajjal és az étolajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és diót, végül pedig a tojások habját. A keveréket sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, és rászórjuk a meggyet. Ezután megsütjük. A tetejére tehetünk tortabevonót, de anélkül is nagyon finom. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |