| Meggyes kuglóf - csokoládé mázzal receptSütemények, édességek Hozzávalók: 37 dkg liszt 1 csomag sütőpor 25 dkg kristálycukor 25 dkg sütőmargarin 4 tojás 1/4 üvegcse rumaroma fél dl tej 1/2 teáskanál őrölt fahéj 1/2 üveg meggybefőtt 1 szelet étcsokoládé a forma kikenéséhez sütőmargarin a szóráshoz zsemlemorzsa A mázhoz: 1 szelet étcsokoládé 1 mokkáskanál olaj Elkészítés: A margarint a cukorral és a rumaromával habosra keverem, majd egyesével hozzáadom a tojásokat. A lisztet összekeverem a sütőporral és a fahéjjal, majd ezt is a vajas krémhez adagolom kanalanként, végül beleöntöm a tejet is. Alaposan kikeverem a tésztát. Margarinnal kikenek egy kuglófformát, egyenletesen meghintem zsemlemorzsával. Beleöntöm a tészta felét, majd ráhalmozom a meggybefőttet, végül a maradék tésztát is az edénybe rakom. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütöm kb. egy órát. Fogpiszkálóval ellenőrzöm, hogy a tészta belseje is megsült-e. Ha kész, pár percig pihentetem, majd kiborítom a formából. A mázhoz 1 szelet étcsokoládét felolvasztok 1 mokkáskanál étolajjal. Bevonom vele a kuglófot. Elkészítési idő: 75 perc A receptet beküldte: Margitanya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |