| Meggyes joghurtos süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg Meggy 20 dkg joghurt 3 dkg Porcukor 35 dkg tejszín 5 dkg zselé (olvasztott) 2 cl citromlé 10 db Meggy 2 dkg Csokoládé (ét) 1 db piskóta Elkészítés: Meggyes vagy cseresznyés, joghurtos alapú sütemény receptje. Könnyű, habos krémmel és egy vékony piskóta lappal készül. Meggy vagy cseresznye is felhasználható hozzá attól függően hogy savanykás vagy édeskésebb ízt szeretnénk kapni. Joghurtos meggykrém receptje: 25 dkg meggyet (vagy cseresznyét) darabosra turmixolunk. Elkeverjük 20 dkg natúr joghurttal, 3 dkg porcukorral, 35 dkg habbá vert tejszínnel, 5 dkg olvasztott zselével és 2 cl citromlével. Egy őzgerinc formát kibélelünk folpackkal, majd beletöltjük a joghurtos krémet. A tetejére teszünk egy piskóta lapot. Betesszük a hűtőbe 2 órára hogy megdermedjen. A megdermedt süteményt kifordítjuk a formából, lehúzzuk róla a folpackot. Díszíthetjük tejszínhabbal, meggyel, csokiforgáccsal. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |