| Meggyes-diós kevert süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 18 dkg vaj 4 tojás 25 dkg kristálycukor 25 dkg finomliszt 1 csomag sütőpor A tetejére: 30-40 dkg meggy 10-15 dkg dióbél 2 csomag vaníliás cukor A tepsi kikenéséhez: 2 dkg vaj 2 csapott evőkanál liszt Elkészítés: A vajat habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. A cukrot beleszórjuk, habverővel intenzíven keverjük, amíg kifehéredik, és a cukor is elolvad. A lisztet összekeverjük a sütőporral. Az előzőekhez adjuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is vigyázva beleforgatjuk, nehogy összetörjük! A tésztát megfelezzük, a darált diót az egyik részbe beleforgatjuk. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kivajazunk, kilisztezünk, és a 2 masszát felváltva belekanalazzuk. A meggyet kimagozzuk, a tészta tetejére rakosgatjuk, kicsit bele is nyomkodjuk. A vaníliás cukorral behintjük, aztán előmelegített sütőben, közepes lángon 15 percig sütjük. Tanácsok: A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk. A receptet beküldte: Szafy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |