| Medvehagymaleves spárgával és göngyölt füstölt lazaccal receptLevesek Hozzávalók: 4 före 500 g zöldspárga,200 g fehér spárga 100 g medvehagyma(a zöld levele) 200 g frissen fött burgonya(lisztes fajta,ha van) 1.5 dl tejszín(folyékony,esetleg fözötejszín) 150 g füstölt lazac szelet 1 kávéskanálnyi vaj(10 g) 60 g natúr vajkrém 20 g ricotta sajt(helyette sovány túró simára keverve is megfelel,esetleg sajtkrém) 1 kávéskanál reszelt torma 1 ek kapor apróra vágva 1 csokor vizitorma levél(helyettesíhetö retek friss levelével,összevágva) só,bors ízlés szerint Elkészítés: A füstölt lazac szeleteket konyhai átlátszó fóliára helyezzük.A ricotta sajtot összedolgozzuk a vajkrémmel,reszelt tormával,vágott kaporral,sózzuk.Ezt rákenjük a füstölt lazac szeletekre és a lazacot óvatosan feltekerjük.(Figyelem:a fólia ne kerüljön belülre!)A fóliába tekert tekercset 15 percre a mélyhütöbe tesszük. A fehér spárgát meghámozzuk,a zöldet nem kell,csak a spárga kb.felsö 1/3-ad részét használjuk fel ehhez a leveshez.Kb.20 percig sós vízben fözzük.Félretesszük. A frissen fött burgonyát a spárga fözövizével,kb.6 dl-el botmixerrel megmixeljük. Összevágjuk a medvehagymalevelet és hozzáadjuk,újra mixeljük. Lábosban egyszer felfözzük,hozzáöntjük a tejszínt,eldolgozzuk,esetleg még mixeljük,sózzuk,borsozzuk. TÁLALÁS: A levest mély tányérban tálaljuk.Rátesszük a kétféle spárgát.A mélyhütöböl kivesszük a lazac tekercset,kb.fél cm-es szeletekre vágjuk. Elhelyezzük dekoratívan a spárgák körül.Megszórjuk a vizitorma leveleivel. Ha föételként fogyasztjuk,pirított toasttal,kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá! Tanácsok: Bár sok munkával jár,több nem egészen szokásos hozzávalókkal,de ünnepi alkalomra érdemes kipróbálni. A kalóriatartalom 1 adagra értendö. Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 425 kcal Szénhidráttartalom: 20 gramm Zsírtartalom: 25 gramm A receptet beküldte: kovácserika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |