Tutireceptek.hu fejléc

Medvehagymaleves spárgával és göngyölt füstölt lazaccal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 före
500 g zöldspárga,200 g fehér spárga
100 g medvehagyma(a zöld levele)
200 g frissen fött burgonya(lisztes fajta,ha van)
1.5 dl tejszín(folyékony,esetleg fözötejszín)
150 g füstölt lazac szelet
1 kávéskanálnyi vaj(10 g)
60 g natúr vajkrém
20 g ricotta sajt(helyette sovány túró simára keverve is megfelel,esetleg sajtkrém)
1 kávéskanál reszelt torma
1 ek kapor apróra vágva
1 csokor vizitorma levél(helyettesíhetö retek friss levelével,összevágva)
só,bors ízlés szerint

Elkészítés:
A füstölt lazac szeleteket konyhai átlátszó fóliára helyezzük.A ricotta sajtot összedolgozzuk a vajkrémmel,reszelt tormával,vágott kaporral,sózzuk.Ezt rákenjük a füstölt lazac szeletekre és a lazacot óvatosan feltekerjük.(Figyelem:a fólia ne kerüljön belülre!)A fóliába tekert tekercset 15 percre a mélyhütöbe tesszük.
A fehér spárgát meghámozzuk,a zöldet nem kell,csak a spárga kb.felsö 1/3-ad részét használjuk fel ehhez a leveshez.Kb.20 percig sós vízben fözzük.Félretesszük.
A frissen fött burgonyát a spárga fözövizével,kb.6 dl-el botmixerrel megmixeljük.
Összevágjuk a medvehagymalevelet és hozzáadjuk,újra mixeljük.
Lábosban egyszer felfözzük,hozzáöntjük a tejszínt,eldolgozzuk,esetleg még mixeljük,sózzuk,borsozzuk.
TÁLALÁS:
A levest mély tányérban tálaljuk.Rátesszük a kétféle spárgát.A mélyhütöböl kivesszük a lazac tekercset,kb.fél cm-es szeletekre vágjuk.
Elhelyezzük dekoratívan a spárgák körül.Megszórjuk a vizitorma leveleivel.
Ha föételként fogyasztjuk,pirított toasttal,kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!

Tanácsok:
Bár sok munkával jár,több nem egészen szokásos hozzávalókkal,de ünnepi alkalomra érdemes kipróbálni.
A kalóriatartalom 1 adagra értendö.

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 425 kcal
Szénhidráttartalom: 20 gramm
Zsírtartalom: 25 gramm

A receptet beküldte: kovácserika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulykamell füstölt sajttal » Füstöltsajtos pogi » Füstöltsajt leves » Göngyölt pulykamell 2.
» Csavart tészta spárgával » Göngyölt hering » Füstölt sonkás kanapé » Füstöltsajtos csirkemell
» Göngyölt pacal » Füstölt húsos karalábé » Göngyölt csülök » Bácskai füstölt spagetti
» Göngyölt csirkecsoda » Finn füstölt halleves » Füstölt halas cukkini-tál » Füstöltsajt saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.