| Marcipán készítése házilag (Nők lapja - Szamos) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg mandulabél 4-5 szem keserűmandula 20 dkg porcukor víz Elkészítés: 20 dkg mandulabélhez 4-5 szem keserűmandula és 20 dkg porcukor kell. Vizet forralunk, beledobjuk a mandulát, majd az újraforrástól számított 3 perc múlva leszűrjük, s a fellazult vékony héját lehúzzuk. A megtisztított magokat szétterítjük, 1 napig hagyjuk szikkadni, majd ledaráljuk. A mandulaőrleményt porcelán- vagy rozsdamentes edénybe tesszük, és összedolgozzuk az átszitált porcukor felével. A cukor másik feléből fél dl vízzel szirupot főzünk, és amikor kicsit lehűlt, hozzákeverjük a cukros mandulához. A masszát kézzel egyenletesen simára gyúrjuk. (Hűtőszekrényben, fóliába csomagolva sokáig eltartható.) A receptet beküldte: _anatha_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |