Tutireceptek.hu fejléc

Mángold /vagy spenót/ puffancs sajtmártással recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
65 dkg mángold vagy spenót levél a szárával együtt /tetszés szerint lehet több vagy kevesebb is/
3 db egész tojás
15-20 dkg liszt /a tojások nagyságától függ/
3 dkg zsemlemorzsa
1 dkg élesztő vagy annak megfelelő szárított élesztő /én ezt használom/
5 dkg reszelt sajt

őrölt feketebors
étolaj

Elkészítés:
Az alaposan megmosott mángold levelet a szárával együtt megfőzöm, majd alaposan lecsorgatom, kinyomkodom belőle a vizet.
Ezután felaprítom késsel vagy elektromos aprítóval.
Sózom, borssal ízesítem.
Hozzáadom a lisztet, az élesztőt, a tojásokat és a zsemlemorzsát, végül a reszelt sajtot.
Galuska szerű legyen a massza, majd 2 teáskanál segítségével forró olajba szaggatom és kisütöm a puffancsokat.

Sajtmártással tálaljuk.

Tanácsok:
Fotó megtekinthető a naplóm 568-569-es bejegyzésében.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges burgonyapuffancs » Rizsgombóc sajtmártással » Túrós puffancs » Szója-puffancs
» Túrópuffancs » Karfiolos-sajtos puffancs » Burgonyás répás puffancs » Húsgombócok sajtmártással
» 10 perces puffancs » Túrógombóc sajtmártással » Karfiolpuffancs 2 » Mángold-nyél morzsával
» Karfiolpuffancs I. » Túró puffancs » Almapuffancs » Csirkemell sajtmártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.