| Málnás túrótorta kakaós kekszalapon (sütés nélkül) receptSütemények, édességek Hozzávalók: a kekszes alaphoz: 50 g Rama Vajas Íz pl.100 g zabpelyhes keksz 20 g kakaópor A krémhez: 500 g áttört tehéntúró 1 db citrom leve és reszelt héja 165 g porcukor 100 g Rama Vajas Íz 3 evőkanál tejföl 20%-os 2 csomag zselatinfix vagy 6 lap zselatin 2 csomag A tetejére 200 g málna (mélyhűtött, vagy friss) Elkészítés: A kekszes alaphoz törjük össze a zabpelyhes kekszet és keverjük el a kakóporral illetve az olvasztott Rama Vajas Ízzel. Nyomkodjuk a tortaformánk aljába és tegyük félre hűlni. A túrós krémhez a túrót törjük át villával, vagy egy krumplinyomón. Keverjük hozzá a porcukrot, a citrom reszelt héját és levét, az olvasztott Rama Vajas Ízt és a tejfölt. Ha zselatinfix-et használunk, keverjük azt is a túrókrémhez. Amennyiben zselatinlappal, azokat pár evőkanál hideg vizbe áztassuk 5 percig, majd jól nyomkodjuk ki őket és tegyük át egy kis lábasba pár evőkanál vízzel. Folytonosan kevergetve melegítsük addig, amíg a zselatinlapok feloldódnak, ekkor tegyük félre hűlni. Ha már langyonsra hűlt keverjük a túrós masszához. Öntsük a túrókrémet a kakaós kekszes alap tetejére, és 3-4 órára, vagy akár egy éjszakára tegyük hűtőbe. Tálalás előtt éles késsel vágjuk körbe a torta oldalát, majd távolítsuk el a tortakarikát. A málnát kis edényben villával összenyomkodjuk, pici porcukorral vagy anélkül felforrósítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Az egész tortára, vagy csak az egyes tortaszeletekre kanalazzuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |