| Mákos (vagy diós) meggyes szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg margarin 25 dkg cukor (citromhéj) 4 tojás 5 dkg dió vagy 5 dkg darált mák 20 dkg liszt 1/2 sütőpor 1 vaníliás cukor 1 üveg magozott meggy 1 teáskanál fahéj 2 teáskanál cukor Elkészítés: A cukrot összekeverjük a margarinnal (belereszeljük egy citrom héját), és egyenként hozzáütjük a 4 tojást. Ezután hozzá tesszük a vaníliás cukrot, a sütőport, a diót vagy a mákot (esetleg mindkettőt), a lisztet, (a lényeg, hogy kb. 25 dkg szárazanyag legyen benne, ezek szerint lehet variálni a mennyiségeket). Összekavarjuk, lágy tésztát kapunk. Olajozott tepsibe kaparjuk a tésztát, rátesszük a magozott meggyet, és megszórjuk a cukros fahéj keverékével. 4-es fokozaton 30 percig sütjük. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Basset Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |