Tutireceptek.hu fejléc

Mákos guba meggyel és habbal recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 l tej,
5 evőkanál mák,
2 cs vaníliás cukor,
25 dkg magozott meggy,
4 tojás,
kevés margarin és zsemlemorzsa
5-6 db szikkadt zsemle

Elkészítés:
A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk.A zsemléket ujjnyi vastagra vágjuk,majd az így kapott kupacot elharmadoljuk.Az egyik kupacot szűrőkanálba tesszük,és edény fölött leöntjük a felforralt tejjel.Ezeket a részben eláztatott,de nem szétázott szeleteket kivajazott és morzsázott tepsibe egy rétegbe lerakjuk.A cukor és mák felét kávédarálón megdaráljuk,és a zsemlesort megszórjuk vele.A fele meggyet szintén rászórjuk.Majd ismételten leöntjük tejjel a következő zsemlekupacot,majd következik a cukros mák és a meggy.A tetejére leöntött zsemlesor kerül.A maradék tejbe,ha már kihűlt,belekeverünk 4 tojássárgáját,és ezzel meglocsoljuk a rakottast.A tojásfehérjéket felverjük,és befedjük vele a rétegezett dolgokat úgy,hogy teljesen elfedje.Forró sütőbe tesszük,míg kicsit rózsaszínűvé válik a tojásfehérje teteje.
Máris kész.Nagyon finom.


A receptet beküldte: esztella100


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-mákos muffin » Habkönnyű mákos süti » Meggyes-mákos rétes » Mákos morzsatorta
» Meggyes mákos szelet » Bögrés mákos » Mákos Duna-hullám » Mandulás-mákos szelet
» Mákos Guba Gligi módra » Csokis mákos bögrés » Mákos fincsi, nagyon mákos » Tejes pite meggyel
» Mákos rudacska » Diós puding borhabbal » Tiramisu meggyel » Vaníliás mákos guba


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.