| Mákos guba meggyel és habbal receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 l tej, 5 evőkanál mák, 2 cs vaníliás cukor, 25 dkg magozott meggy, 4 tojás, kevés margarin és zsemlemorzsa 5-6 db szikkadt zsemle Elkészítés: A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk.A zsemléket ujjnyi vastagra vágjuk,majd az így kapott kupacot elharmadoljuk.Az egyik kupacot szűrőkanálba tesszük,és edény fölött leöntjük a felforralt tejjel.Ezeket a részben eláztatott,de nem szétázott szeleteket kivajazott és morzsázott tepsibe egy rétegbe lerakjuk.A cukor és mák felét kávédarálón megdaráljuk,és a zsemlesort megszórjuk vele.A fele meggyet szintén rászórjuk.Majd ismételten leöntjük tejjel a következő zsemlekupacot,majd következik a cukros mák és a meggy.A tetejére leöntött zsemlesor kerül.A maradék tejbe,ha már kihűlt,belekeverünk 4 tojássárgáját,és ezzel meglocsoljuk a rakottast.A tojásfehérjéket felverjük,és befedjük vele a rétegezett dolgokat úgy,hogy teljesen elfedje.Forró sütőbe tesszük,míg kicsit rózsaszínűvé válik a tojásfehérje teteje. Máris kész.Nagyon finom. A receptet beküldte: esztella100 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |