| Mákbundában sült csirke zöldbabfőzelékkel receptFőzelékek Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé 3 ek egész szemes mák 1 ek olívaolaj 1 kk fokhagymapor 1 nagy csipet só frissen őrölt bors 45 dkg zöldbab 1,5 dl főzőtejszín 0,8 dl zöldségalaplé/ víz 2 ek olívaolaj 1/2 tk keményítő 1 tk őrölt curry fűszerkeverék só bors Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A csirkemellet megtisztítjuk, majd bekenjük olívaolajjal, megsózzuk, -borsozzuk minden oldalán, majd meghempergetjük a tálba szórt mákban, úgy, hogy azt teljesen befedje. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egyben a csirkemellet, majd az előmelegített sütőben készre sütjük kb. 20 perc alatt (ügyeljünk rá, hogy ne száradjon ki a húsunk). Közben elkészítjük a zöldbabfőzeléket, amihez a friss zöldbabot egy magasabb falú serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük alaplével.Ízesítjük a fűszerekkel, felforraljuk,majd hőkiegyenlítéssel hozzáadagoljuk a keményítővel kikevert tejszínt, és hagyjuk egyet forrni. (Így nem főzzük túl a zöldbabot, és kellemesen roppanós marad.) A készre sült csirkemellet ujjnyi vastagra szeleteljük, és a frissen főtt zöldbabfőzelékkel tálaljuk. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |