| Makarónifelfújt bechamel-szósz receptTésztafélék Hozzávalók: előkészület: 30 perc • sütés: 45 perc hozzávalók 4 főre A tésztás-darált húsos keverékhez: • 300 g makaróni tészta • 3 ek vaj • 300 g daralt hús • 2 kockákra vágott hagyma • 2 hámozott paradicsom, kockákra vágva • só • frissen őrölt bors • 150 ml zöldségleves • petrzselyem, finomra vágva • kakukkfű levélkék A bechamel-szószhoz: • 3 ek vaj • 6 ek liszt • 250 ml tej • so • 1 felvert tojás • 1 ek cukor Ezenkívül: • vaj (a tál kikenéséhez) • 100 g reszelt sajt Elkészítés: 1. Sós vízben megfőzzük a makarónit, majd leszűrjük. 2. A vajat egy serpenyöben felforrósitjuk, pirítsuk meg benne a darált húst és a hagymát. 3. Adjuk hozzá a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és pároljuk kb. 5 percet. Öntsük fel a levessel és főzzük további 10 percig. Keverjük hozzá a petrzselymet és a kakukkfüvet. 4. Melegítsük a sütöt 200 fokra. 5. A bechamel-szószhoz a vajból és a lisztből készítsünk világos rántást. Keverés közben öntsük hozzá a tejet, majd sózzuk meg. Keverjük bele a tojást és a cukrot. 6. Keverjük össze a makarónit és a darált húst. Öntsük egy kivajazott tűzálló tálba. Öntsük a bechamelszószt a tetejére és szórjuk meg sajttal. 7. Süssük a sütőben kb. 45 percig. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |