| Majorannás sárgarépafánk receptReform ételek Hozzávalók: Hozzávalók; 50 dkg sárgarépa, 2 tojás, 1 dl árpapehely, 2 dl víz, 1 dl tej, 1 dkg élesztõ, 1-2 evõkanál korpás liszt, 1 teáskanál morzsolt majoránna, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 teáskanál porcukor, 1 teáskanál só, bõ olaj a sütéshez, 4 adag fokhagymával ízesített tartármártás. Elkészítés: Az árpapehelyre ráöntöm a vizet és 10 percig áztatom. Közben a meglangyosított tejben simára keverem az élesztõt és a cukrot, majd langyos helyen felfuttatom. A megmosott és megtisztított sárgarépát lereszelem, a tojásokat felverem. Egy mély tálban az összes hozzávalót (a majoránnát és a korpás lisztet is) összedolgozom az élesztõvel és megborsozom. (Formázható, de ne legyen kemény a massza.) Sütõserpenyõben kétujjnyi olajat forrósítok, amelybe két teáskanál segítségével beleszaggatom a sárgarépás masszát. Fedõ alatt, közepes lángon sütöm a fánkok egyik oldalát, majd ha az aljuk már pirosra sült, megfordítom, és fedõ nélkül sütöm tovább. Papírtörülközõre vagy itatóspapírra rakom, hogy az a felesleges olajat felszívja. Fokhagymával ízesített tartármártással tálalom. Nemcsak melegen, hanem hidegen is jó. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |