| Májas rántotta receptTojásételek Hozzávalók: 20 dkg egy csirkemáj, 1-2 fej közepes hagyma, 1 szál kolbász 4-5 tojás kevés olaj az arányokat persze ízlés szerint oszthatjuk el. Elkészítés: A csirkemájat és a hagymát vágjuk fel kis kockákra, egészen apró darabokra, a kolbászt pedig karikázzuk fel. Először a kolbászkarikákat süssük meg, szép sötétvörösre. Ha a kolbászkarikáink szépen megsültek, vegyük is ki a serpenyőből és helyezzük egy tálkára, a hagymát jó üvegesre süssük, de a májra nagyon vigyázzunk, nehogy megpirítsuk ( a sütés eme részénél használjunk lassú gázt!). Akkor jó, ha szép világosbarna színe van, ekkor jöhet rá a tojás, amelyet ajánlott előzőleg alaposan felverni. Visszaválthatunk nagy lángra, és fakanállal állandóan kevergessük, forgassuk egymásba a májat, a hagymát és a tojást! Két-három keverés után dobjuk minderre az előre megsütött kolbászkarikákat, és süssük keményre a rántottát, akkor állnak össze igazán az ízek. Tanácsok: Paradicsommal,vékonyra szelt paprika karikákkal, és friss salátalevéllel tálalható, de bármilyen üde ízű zöldség jól mutat és fincsi, és akár egy-két szelet ropogósra sült bacont is tehetünk a tányérra Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: cicumaci Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |