| Madártej-szelet diabetikusan receptLevesek Hozzávalók: A tésztához: 7 db L-es tojás fehérje 17 dkg fehér tönkölyliszt 15 dkg Xilit (nyírfa) cukor csipet só A főzött krémhez: 7 tojássárgája 7 dkg Xilit 1 rúd vanília kikapart belseje 4 dl tej 5 dkg fehér tönkölyliszt A vajas krémhez: 15 dkg vaj 6 dkg Xilit A tetejére: 4 dl habtejszín 1 dkg Xilit 4-5 dkg étcsoki 1 teáskanál olaj Elkészítés: A sütőt 180 fokra bekapcsoltam. A tojások fehérjéből csipet sóval kemény habot vertem a cukorral, amit több részletben vertem hozzá, majd a lisztet két részletben beleszitáltam, és finoman beleforgattam a habba. Közepes tepsibe simítottam, kb. 18-20 perc alatt megsütöttem. Amikor megsült a tészta, munkalapra borítottam, a papírt lehúztam, a tésztát pedig sütőpapírral borított tálcára visszafordítottam. A krémhez a tojások sárgáit kikevertem a cukorral, a liszttel és a vaníliával, a 4 dl tejjel lassan sűrűre főztem. A vajat habosra kevertem 6 dkg cukorral. Amikor a főzött krém kihűlt, apránként belekevertem a vajas krémbe, és a tésztára simítottam. A tejszínt keményre vertem kevés cukorral, a süteményt beborítottam vele, villával bordákat húztam bele. A csokit olajjal gőz felett felolvasztottam, teáskanállal össze-vissza a tejszínre csurgattam. A hűtőben tároltam a másnapi fogyasztásig. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |