| Limara vitamin szelete receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg puha margarin 20 dkg porcukor 6 tojás 20 dkg olvasztott csokoládé 20 dkg darált dió 10 dkg liszt 1 mk. őrölt fahéj 1 mk. őrölt szegfűszeg 1 tk. sütőpor 1/2 tk. szódabikarbóna baracklekvár 10 dkg étcsokoládé megolvasztva Elkészítés: A sütőt előmelegítem 175-180 fokra. A margarint és a cukrot habosra kavarom, közben felolvasztom a csokoládét vízgőzön, vagy a mikróban alacsony fokozaton. A tojásokat szétválasztom. A lisztet, diót, fűszereket, sütőport, szódabikarbónát elkeverem egy külön edényben. Ha a vaj habos, egyenként hozzáadom a tojások sárgáját, ezekkel is habosra keverem. Végül beleforgatom az olvasztott csokoládét. A tojásfehérjét egy csipet sóval keményre verem és a diós keverékkel váltakozva a margarinos masszába forgatom. Sütőpapírral kibélelek egy közepes méretű tepsit és a tésztát belesimítom. Az előmelegített sütőben sütöm kb. 25 percig, egy hurkapálcával ellenőrzöm. Ha nem ragad rá már semmi, akkor jó. A sütit azonnal megkenem sárgabarack lekvárral, hagyom szikkadni. Ha kihűlt felolvasztok 10 dkg étcsokoládét fél deci olajjal vízgőz felett és a süti tetejére öntöm. A tepsit mozgatva terítem szét a tetején. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Filona9 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |