| Liechtensteini Homár saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 4 személyes adag. 60 gr csiperke gomba 15 ml vaj 450 gr főtt, kockára vágott homár hús 80 ml szűz oliva olaj 45 ml citromlé 3 ml száraz mustár 1 ml (mindegyikből) só, bors, paprika 250 ml tejszín 4 salátalevelek 1 vöröshagyma karikára vágva Elkészítés: Megmossuk a gombákat, száraitól megtisztítjuk. Egy serpenyőben forró vajban megsütjük. A főtt homár húst egy edénybe tesszük. Összekeverjük az olajat a citromlével, mustárral és fűszerekkel. Felverjük a tejszínt, majd belekeverjük a fűszeres citromlét. Ráöntjük a homárra. Lehűtjük. Nagyon hidegre hűtött tányérokra rakjuk a saláta leveleket. A homárból teszünk rá egy adagot. A sült gombával és hagymakarikákkal díszitve tálaljuk. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Donyta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |