Tutireceptek.hu fejléc

Lencsefőzelék, amely nekem bevált recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
25 dkg lencse, 2 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 1 hagyma, 1 ek. mustár, 1 púpozott ek. finomliszt, 1 dl tejföl, 2-3 virsli, 1 csapott kiskanál só, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, fél csokor petrezselyem

Elkészítés:
A lencsét átválogatjuk, megmossuk, 2-3 óráig hideg vízben áztatjuk. Ezután leszűrjük, lábasba töltjük és bő 1 liter vízzel felöntjük (füstölt hús főzőlében még finomabb). Megsózzuk, a babérlevelet és a megtisztított, finomra vágott hagymát beledobjuk. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon kb. 35 perc alatt puhára főzzük. Mustárral ízesítjük, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával (fokhagymakrém is megteszi) fűszerezzük. A lisztet a tejföllel simára keverjük, a levest ezzel sűrítjük. Karikára vágott virslivel és felaprított petrezselyemmel még 2-3 percig forraljuk.

Tanácsok:
A lencsével felszeletelt sárgarépát és petrezselyemgyökeret is főzhetünk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: moncsicsi83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Klasszikus lencsefőzelék » Lencsefőzelék » Lencsefőzelék 2 » Lencsefőzelék Ági módra
» Bevált falafel » Lencsefőzelék1. » Bevált piskótarecept » Extra lencsefőzelék
» Rigó Jancsi_bevált » A jól bevált üdítős szelet » Lencsefőzelék húsvarázzsal » Finomfőzelék (szerintem)
» Kapros cukkinifőzelék » Szalonnás Zöldborsófőzelék » Burgonya főzelék, másként » Sóska mártás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.