| Lencsefőzelék, ahogy még a finnyás Mr.Manul is szereti receptFőzelékek Hozzávalók: 3 doboz lencse, én konzervet használok mert egyszerűbb kezelni 1 fej hagyma 3-4 gerezd fokhagyma 3 szelet kb.fél centi vastag kolozsvári szalonna 2 evőkanál liszt 2-3 babérlevél 2 teáskanál pirospaprika só,bors,füstöltleves kocka ízlés szerint tejföl,citrom ízlés szerint Elkészítés: A kolozsvári szalonnát vékonyra felszeletelem,a zsírját kisütöm,majd kiszedem. A zsírban megpiritom a hagymát,ráöntöm a lisztet,amikor zsemle színű rádobom a zúzottfokhagymát,majd félrehúzom és belerakom a pirospaprikát. Ezek után belerakom a lencsét és felöntöm annyi vízzel,hogy főzeléksűrűségü legyen. Beleteszem a fűszereket és a babérlevelet,a sóval módjával bánok,mivel a szalonna sós. Ha felforrt beleteszek egy füstöltkockát ez jó ízt ad neki. Sűrű kevergetés mellett készre főzöm. Tálaláskor a tetejére szórom a kolozsvári szalonnát,tejföllel és egy kis citromlével pikáns és finom.Jó étvágyat! Tanácsok: Betétnek csinálok még hozzá sült virslit vagy debrecenit. Nem éppen fogyókúrás étel,de nagyon finom! A receptet beküldte: manul Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |