| Lekváros málé (kukoricalepény) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 dl tej 2 dkg cukor2 dkg vaj+a tálhoz 2 tasak vaniliás cukor 15 dkg kukoricadara 15 dkg darált dió 10 dkg szilvalekvár 2 ek.porcukor Elkészítés: A tejet felforraljuk,amikor forr,belekeverjük a cukrot,a vajat,a vaniliás cukrot,és beleszórjuk a kukoricadarát.nagyon lassan folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük,de még kicsit folyós legyen. Kivajazunk egy kis tepsit vagy tűzálló tálat,és a málé felét beleöntjük. A diót elkeverjük a szilvalekvárral,háromnegyed részét rákenjük a masszára,majd a másik felével befedjük. A tetejét megkenjük a visszamaradt diós lekvárral,megszorjuk porcukorral. Egy-egy szem vagy darabka gyümölccsel is diszithetjük. Hidegen vagy még langyosan fogyasztható. Tanácsok: Mellé is kinálhatunk lekvárt.Fogyasztható,kb 30 perc mulva. Elkészítési idő: 15 perc Kalóriatartalom: 568 kcal A receptet beküldte: cicumaci Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |