| "Legelő leves" ( Yayla çorbasi -török étel) receptLevesek Hozzávalók: 4 evőkanál rizs 2 liter húsleveslé 1 ek. só 1 pohár tej ( 2 dl) 1 kávéscsésze víz 1 kiskanál menta 6 ek. joghurt 2 tojássárgája Elkészítés: A rizst fél órára áztassuk be langyos vízbe ,majd tegyük egy tálba. A húsleveslét megsózva 20 percig forraljuk A tejjel kikevert lisztet adjuk a forrásban levő leveshez és még 10 percig forraljuk. A vajat a mentával enyhén megpiritva adjuk a leveshez majd további 5 perc forralás után a tojássárgával kikevert joghurtot adjuk a leveshez. Tovább ne forraljuk, azonnal tálalható. Tanácsok: A török joghurt eléggé eltér a nálunk kaphatótól , kb olyan sűrű, mint a mi tejfölünk, tehát aki igazán jó levest szeretne és megteheti török/arab üzletben vásárolt joghurttal készítse!) A receptet beküldte: Hatice Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |