| Lecsószerűség paprikát nem kedvelőknek receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 3-4 ek. olivaolaj 2 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 doboz hámozott, darabolt paradicsom (konzerv) vagy kis üveg házi eltett paradicsom, lényeg, hogy jóízű legyen 1 nagyobb padlizsán 1 nagyobb vagy két kisebb cukkini (bár szerintem csak padlizsánból is finom lenne) zöldpetrezselyem, snidling, friss bazsalikom ízlés szerint Elkészítés: A finomra vágott hagymát, fokhagymát az olajon aranyszínűre pirítjuk. Közben a cukkinit meghámozzuk (ha akarjuk), és mindkét zöldséget hasonló méretű darabokra vágjuk (félkör, csík, kocka - ahogy tetszik). Először a cukkinit dobjuk a hagymára, sózás nélkül hagyjuk kicsit megroggyanni, aztán a pedlizsán is mehet, ezt is hagyjuk kicsit párolódni sózás nélkül. 1-2 perc múlva felöntjük a paradicsommal, sózzuk, szükség szerint picit cukrozzuk. Lefedve puhára, sűrűre főzzük (10-15 perc), ha szükséges, a vizet pótoljuk közben. Beletesszük a felvágott zöldfűszereket, összerottyantjuk és kész. Ha szeretjük, illik hozzá a zöld vagy fekete olivabogyó is. Tanácsok: Fogyasztható önmagában, esetleg pirítóssal. Lehet könnyű köret pl. pulyka steak mellé. Bár könnyű, zöldséges nyári étel, és mentes minden húsneműtől, mégis nagyon klassz, intenzív, aromás ízű. Mesterséges ízesítőre semmi szükség! A hagyományos lecsóra csak küllemében, állagában hasonlít, ízében egyeltalán nem. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: drnéni Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |