| Lazac 2 in 1 (egyszerre készítem, de kétféle lesz) receptHalas ételek Hozzávalók: 2 före 2 szelet normál lazac,böre nélkül(lehet vadlazac is,ha szereted) 1.5 dl tejszín(esetleg fözötejszín) Füszerek:delikát,só, bors,provanszi füszerkeverék,szárított kapor-bármi jó,amit kedvelsz egy kisebb tüzálló tálka,inkább magas legyen,ne széles kb. 15 dkg szélesmetélt száraztészta,ha van, legjobb szerintem a zöld színü(spenótos) citromlé-igény szerint Elkészítés: A tüzálló tálkába beleteszem a két szelet(lehetöleg már kiengedett) lazacszeletet. Rászórom a kiválasztott füszereket. Ráöntöm a tejszínt. Ráhelyezem a tálka fedö részét(ha nincs,jó az alufólia is). Röviden elömelegített sütöben kb. 200 fokon 25-35 percig sütöm.Ha fagyasztva tettem bele a halszeleteket,kell a 35-40 perc is. Az a jó,ha tálalásig pihenhet kb.10 percet. Tanácsok: A fö probléma nálunk,hogy én kevés füszerrel,kevés tejszínnel,kevés sóval kedvelem.A párom pont ellenkezöleg. Ezzel az elkészítési móddal én ezt megoldom: Egy szelet halat kevésbé(vagy semennyire sem)füszerezek. Tálaláskor egy szeletröl leszedem egy kicsit a tejszínt és a keletkezett szaftot se öntöm rá. Így ez lesz jóval alacsonyabb kalóriatartalmú,ez lesz az én adagom. A kifözött tésztánál is,kb. a felét elöbb kiszüröm,ez igy "fogkemény" lesz. A maradék kb.10 percet még puhul,mert én így szeretem. Citromlét is ki-ki kedve szerint csepegtet rá. Nagyon egyszerü elkészítés,így mindenki elégedett. Jó étvágyat hozzá! Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: - kcal Szénhidráttartalom: - gramm Zsírtartalom: - gramm A receptet beküldte: kovácserika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |