| Langalló (Kenyér lángos) receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 30dkg liszt 1 kávéskanál só fél élesztő 5 dkg zsír 1 tejföl csipet cukor tej a kelesztéshez Feltét (bacon,sonka,sajt,hagyma karikák....) Elkészítés: Az élesztőt morzsoljuk bele a tejbe, ezután kelesztés következik. Gyúrjuk össze a hozzávalókat az élesztőt és megint kelesszük.Gyújtsuk ki és ujjnyi vastagságú legyen a tészta,mehet a tepsibe. A tetejét kenjük meg tejföllel,amit aztán sózzunk meg.A tetejére tegyünk sonkát,bacont,reszelt sajtot,hagyma karikákat... Mehet az előmelegített sütőbe, gázsütő esetén 4-5 fokozat,30-35 perc alatt kész is. Tanácsok: Ha nagy adagot akarunk (pl egy 4-5 tagú család esetében)akkor vegyük duplán a hozzávalókat és a nagy gáztepsiben süssük meg a langallót. Nagyon sokféle feltéttel elkészíthető,mindenkinek az izlésére van bízva mit is tesz a tésztára. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Ercsu7 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |