Tutireceptek.hu fejléc

Langalló (Kenyér lángos) recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
30dkg liszt
1 kávéskanál só
fél élesztő
5 dkg zsír
1 tejföl
csipet cukor
tej a kelesztéshez
Feltét (bacon,sonka,sajt,hagyma karikák....)

Elkészítés:
Az élesztőt morzsoljuk bele a tejbe, ezután kelesztés következik. Gyúrjuk össze a hozzávalókat az élesztőt és megint kelesszük.Gyújtsuk ki és ujjnyi vastagságú legyen a tészta,mehet a tepsibe. A tetejét kenjük meg tejföllel,amit aztán sózzunk meg.A tetejére tegyünk sonkát,bacont,reszelt sajtot,hagyma karikákat...
Mehet az előmelegített sütőbe, gázsütő esetén 4-5 fokozat,30-35 perc alatt kész is.

Tanácsok:
Ha nagy adagot akarunk (pl egy 4-5 tagú család esetében)akkor vegyük duplán a hozzávalókat és a nagy gáztepsiben süssük meg a langallót.
Nagyon sokféle feltéttel elkészíthető,mindenkinek az izlésére van bízva mit is tesz a tésztára.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Ercsu7


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Update 1 Gyümölcskenyér » Tojáskrém kenyérre » zsírkenyér » Lángos kicsit másképp
» Barátosném lángosa » Toszkán kenyérsaláta » Egyszerű és finom lángos » Rakott bundás kenyér
» Tea kenyér Kanadából » Töltött zsúrkenyér » Joghurtos tönkölykenyér » Gyömbérkenyér
» Rumos kenyér » Tönkölylisztes kenyér » 24 órás kenyér » Magos kenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.