| Gyömbérkenyér receptKenyerek, péksütemények Sütemények, édességek Hozzávalók: - 250 g liszt - 1 kk. sütőpor - 150 g alma (héj és magház nélkül) - 100 g dió - 50 g friss gyömbér - diónyi vaj - kis liszt - 1,25 dl tej - 125 g vaj - 180 g cukor - 2 tojás - 1 tojássárgája Elkészítés: Lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport. Az apróra felkockázott almát a lisztbe rakjuk, a durvára vágott dióval és a (nagy lyukú reszelővel) lereszelt gyömbérrel együtt. Őzgerinc formát ki vajazunk, majd kilisztezzük. Sütőt előmelegítjük 180 fokra (gázsütő esetében 4es fokozat). Tejet fellangyosítjuk. Vajat habosra verjük a cukorral, tojásokkal és a tojássárgájával. Ebbe apránként beleadagoljuk a tejet, majd több részletben a lisztes keveréket. A maszát a formába öntjük és asztalhoz ütögetjük az alját, hogy alul is eloszlódjon szépen a tészta. 55-65 perc alatt készre sütjük. Tanácsok: 20 szelet lesz belőle. Kalóriatartalom: 257 kcal A receptet beküldte: Venes Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |