Tutireceptek.hu fejléc

Kukoricapelyhes rántott csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 egész csirkecomb
2 pohár joghurt
2 teáskanál kakukkfű,
2 teáskanál oregánó,
1 teáskanál pirospaprika,
1 teáskanál csípős paprika,
őrölt bors, vagy 4 gerezd fokhagyma,
2 evőkanálnyi olíva olaj

20 dkg kukoricapehely

Elkészítés:
A csirkecombokat szétvágom. A felső részeket kicsontozom, az alsó combokat bevagdosom. 2 pohár joghurtot egy nagy tálba öntök, megfűszereztem: 2 teáskanál kakukkfű, 2 teáskanál oregánó, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál csípős paprika, őrölt bors, vagy 4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanálnyi olíva olaj. Ebbe a mártásba belepakoltam az összes húst és egy éjszakát a hűtőben tartottam.

Másnap sütőpapírral kibéleltem, kiolajoztam a legnagyobb tepsit. A mártásból kivett húsokat (nem kotortam le a mártást) meghintettem egy kis sóval, majd megforgattam az összetört kukorica pehelyben. 20 dkg fogyott el ehhez a mennyiséghez. A húsokat egymás mellé fektettem, a tetejét is olajoztam, és 180°C-on 35 perc alatt megsütöttem.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csőben-csirke » Kukoricás csirkemell » Zöldborsós csirkemell » Krumplis csirke (bulgár)
» Zabpaníros rántotthús » Csirkemell cukkínivel » Mexikói csirkesaláta » Lecsós -csirkemáj
» Duplahagymás csirkecomb » Hagymás-túrós csirkemell » Fokhagymás csirkemáj sütve » Kínai csirke
» Rántott tonhal sajtosan » Borzas csirkemell 2 » Sajtos csirke tésztával » Spárgás csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.