| Kukoricapelyhes rántott csirke receptHúsételek Hozzávalók: 6 egész csirkecomb 2 pohár joghurt 2 teáskanál kakukkfű, 2 teáskanál oregánó, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál csípős paprika, őrölt bors, vagy 4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanálnyi olíva olaj só 20 dkg kukoricapehely Elkészítés: A csirkecombokat szétvágom. A felső részeket kicsontozom, az alsó combokat bevagdosom. 2 pohár joghurtot egy nagy tálba öntök, megfűszereztem: 2 teáskanál kakukkfű, 2 teáskanál oregánó, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál csípős paprika, őrölt bors, vagy 4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanálnyi olíva olaj. Ebbe a mártásba belepakoltam az összes húst és egy éjszakát a hűtőben tartottam. Másnap sütőpapírral kibéleltem, kiolajoztam a legnagyobb tepsit. A mártásból kivett húsokat (nem kotortam le a mártást) meghintettem egy kis sóval, majd megforgattam az összetört kukorica pehelyben. 20 dkg fogyott el ehhez a mennyiséghez. A húsokat egymás mellé fektettem, a tetejét is olajoztam, és 180°C-on 35 perc alatt megsütöttem. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |