| Krumplisaláta retekkel és uborkával receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 500 g krumpli (megmosva és félbevágva) fél saláta uborka (vékonyan felszelve) 1 csomag piros retek ( vékonyan felszelve) 2 tk. só Az öntethez: 1 ek. dijoni mustár 2 ek. olivaolaj 1 ek. fehérbor ecet 2 ek. salátafüszer (száritott, apróra vágott) Elkészítés: 1. A krumplit kb. 12 percig főzzük. Leszürjük majd egy tálba tesszük. 2. Ezalatt tányérra tesszük az uborka szeleteket, megsozzuk, es 30 percig pihentetjük. Lemossuk hideg vizzel és "szarazra törüljük", papir törlökendövel. 3. Salatastalra rakjuk az uborkat, a retket és a közepére tesszük a krumplit. 4. Leöntjük az öntettel, amit elötte lehütöttünk. Tanácsok: Akkor a legfinomabb, amikor a krumpli nincsen meghámozva. Fogyaszthato magaban is, de sültekhez köretkent is. Jo etvagyat! A receptet beküldte: Macika71 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |