Tutireceptek.hu fejléc

Krumplisaláta retekkel és uborkával recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
500 g krumpli (megmosva és félbevágva)
fél saláta uborka (vékonyan felszelve)
1 csomag piros retek ( vékonyan felszelve)
2 tk. só

Az öntethez:
1 ek. dijoni mustár
2 ek. olivaolaj
1 ek. fehérbor ecet
2 ek. salátafüszer (száritott, apróra vágott)

Elkészítés:
1. A krumplit kb. 12 percig főzzük. Leszürjük majd egy tálba tesszük.
2. Ezalatt tányérra tesszük az uborka szeleteket, megsozzuk, es 30 percig pihentetjük. Lemossuk hideg vizzel és "szarazra törüljük", papir törlökendövel.
3. Salatastalra rakjuk az uborkat, a retket és a közepére tesszük a krumplit.
4. Leöntjük az öntettel, amit elötte lehütöttünk.

Tanácsok:
Akkor a legfinomabb, amikor a krumpli nincsen meghámozva.
Fogyaszthato magaban is, de sültekhez köretkent is.
Jo etvagyat!


A receptet beküldte: Macika71


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sváb krumplisaláta » Sajtos krumplisaláta » Hagymás krumplisaláta » Gazdag krumplisaláta
» Hamis krumplisaláta » Mexikói krumplisaláta » Galuskasaláta retekkel » Krumplisaláta másképpen
» Virslis krumplisaláta » Krumplisaláta csirkemellel » Mediterrán krumplisaláta » Antonia krumplisaláta
» Illatos krumplisaláta » Krumplisaláta gazdagon » Bécsi krumplisaláta » Vendégváró krumplisaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.