| Krumplis-kolbászos palacsinta reszelt sajttal receptTésztafélék Hozzávalók: 6 nagyobb szem burgonya 1 db tojás só víz, amennyit felvesz 4 evőkanál liszt csabai füstölt kolbász trappista sajt Elkészítés: Sós vízben megfőzöm a burgonyát, én külön a tésztába nem rakok bele sót, így a vízhez rakok kb 1 evőkanálnyit. Mikor jól megfőtt, ráütöm a tojást, és azzal alaposan összetöröm. belerakom a lisztet, majd a vizet. A lényeg, hogy ne legyen túl folyós, mert akkor nem lesz íze. Összekeverem, majd megkóstolom. Ha sótlannak érzem, teszek még hozzá. Olajon vagy zsíron kisütöm, úgy, hogy amikor beleöntök egy kanállal a serpenyőbe, akkor teszem rá a szeletelt kolbászt, 4-5 vékony szeletkét. Lassú tűzön átsütöm, majd ha kivettem, vastagon reszelek rá sajtot. Tanácsok: Óvatosan a sóval, mert könnyen ehetetlen lesz. Én ennek elkerülése végett sózóm csak a vizet. Azóta mindig nagyon finom. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Ciniest Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |