| Sajtos - medvehagymás csiga receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: A tésztához: - 1 ráma, - 50 dkg liszt, - 1/2 sütőpor, - 1 kis kanál só, - 2-3 kanál tejföl, - 1 tojás. A krémhez: - 20 dkg ráma, - 20 dkg reszelt sajt, - 1 csapott kis kanál só, - 1-2 kanálnyi apróra vágott medvehagyma. Elkészítés: A tésztát összegyúrjuk. 2 cipót formázunk belőle, és téglalap alakúra nyújtjuk a cipókat. Megkenjük a krémmel és felcsavarjuk. A rudakat 1 órára hűtőbe tesszük, majd késsel kb 1-1,5 cm-es darabokra vágva, a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megsütjük. Tanácsok: Ha a lisztet csökkentett szénhidrát tartalmúra cseréljük, diétássá tehetjük a csigát. Aki nem szereti a medvehagymát az el is hagyhatja, akkor csak simán sajtos csigája lesz, úgy is finom. A receptet beküldte: vaczila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |