Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos - medvehagymás csiga recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 ráma,
- 50 dkg liszt,
- 1/2 sütőpor,
- 1 kis kanál só,
- 2-3 kanál tejföl,
- 1 tojás.

A krémhez:
- 20 dkg ráma,
- 20 dkg reszelt sajt,
- 1 csapott kis kanál só,
- 1-2 kanálnyi apróra vágott medvehagyma.

Elkészítés:
A tésztát összegyúrjuk. 2 cipót formázunk belőle, és téglalap alakúra nyújtjuk a cipókat. Megkenjük a krémmel és felcsavarjuk. A rudakat 1 órára hűtőbe tesszük, majd késsel kb 1-1,5 cm-es darabokra vágva, a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megsütjük.

Tanácsok:
Ha a lisztet csökkentett szénhidrát tartalmúra cseréljük, diétássá tehetjük a csigát.

Aki nem szereti a medvehagymát az el is hagyhatja, akkor csak simán sajtos csigája lesz, úgy is finom.


A receptet beküldte: vaczila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kecskesajtos felfújt UD2 » Sonkás-sajtos muffin » összeragasztott sajtos » Kakaós-vaníliás csiga
» Sajtostallér » Sajtos, szezámos rudacskák » Edina sajtos pogácsája » Pizzás csiga Emese modra
» Medvehagymás-sajtos kifli » Sült sajtos paradicsom » Szezámos sajtos tallér » Medvehagymás rántotta
» Sajtos, sonkás tortilla » Sajtos rakott burgonya » Sajtos pereckék » Fokhagymás, sajtos cukkini


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.