Tutireceptek.hu fejléc

Krumplikrémleves kéksajttal és zellercsíkokkal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
8 személy részére:
6 nagy szem sárga húsú burgonya,
15 dkg kéksajt (rokfort vagy gorgonzola),
2 db főzőtejszín,
2 zellerszár,
diónyi vaj,
só,
babérlevél,
ételízesítő,
fehér bors.

Elkészítés:
A meghámozott, felkockázott krumplittedd fel főni annyi vízben, ami bőven ellepi. Adj hozzá sót, babérlevelet és ételízesítőt, és addig főzd, amíg a krumpli szétesik, ha beleszúrsz villával. Vedd ki a babérlevelet, és a vízzel együtt turmixolt pépessé a krumplit és a kéksajtot, majd öntsd hozzá a tejszínt, forrald össze. Levesbetétnek a gyufaszálnyi vastagságúra szeletelt nyeles zellert a diónyi vajon futtasd meg, és ezzel kínáld a levest.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos pulyka-raguleves » Mazsolás vanílialeves » Fahéjas meggyleves » Vajgaluska
» Túró fánk Fiti féle » Frissítő gyümölcsleves » Kinizsi leves » Csongrádi ostorrétes.
» Savanyú krumpli leves » Aratógulyás » Zuppa pavese » Hideg sárgabarack krémleves
» Kínai fafü leves » Tökbél krémleves » Alföldi zöldségleves » Eperkrémleves mentával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.