| Krumplikrémleves kéksajttal és zellercsíkokkal receptLevesek Hozzávalók: 8 személy részére: 6 nagy szem sárga húsú burgonya, 15 dkg kéksajt (rokfort vagy gorgonzola), 2 db főzőtejszín, 2 zellerszár, diónyi vaj, só, babérlevél, ételízesítő, fehér bors. Elkészítés: A meghámozott, felkockázott krumplittedd fel főni annyi vízben, ami bőven ellepi. Adj hozzá sót, babérlevelet és ételízesítőt, és addig főzd, amíg a krumpli szétesik, ha beleszúrsz villával. Vedd ki a babérlevelet, és a vízzel együtt turmixolt pépessé a krumplit és a kéksajtot, majd öntsd hozzá a tejszínt, forrald össze. Levesbetétnek a gyufaszálnyi vastagságúra szeletelt nyeles zellert a diónyi vajon futtasd meg, és ezzel kínáld a levest. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |