| Krémes sütemény babapiskótával receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 25dkg liszt 10 dkg cukor 5 dkg zsír 1 tojás fél mandulaaroma 1 kávéskanál szalalkáli kevés tej Töltelék: 1 doboz babapiskóta mandulaaroma és tej a meglocsolásához 3 dl tej 6 evőkanál liszt 2 tojás sárgája 25 dkg margarin 25 dkg porcukor Cukormáz: 25 dkg porcukor 3 tojásfehérje Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, két részre osztjuk és a lapokat sütőpapíron megsütjük. A töltelékhez az 1 doboz babapiskótát mandulaaromás tejjel meglocsoljuk. A 3 dl tejből 6 evőkanál liszttel és 2 tojás sárgájával sűrű krémet főzünk. A 20 dkg Rama margarint a 20 dkg porcukorral habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk. Az egyik lapot megtöltjük a krém felével, kirakjuk a babapiskótával, rá a maradék krém és rátesszük a másik lapot. A tetejét cukormázzal bevonjuk: a porcukrot a tojásfehérjével összekeverjük és gőz fölött keményre verjük, majd a tészta tetejére simítjuk. A sütemény 2 - 3 óra múlva szeletelhető. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |