| Kosárka süti(a nagy kedvenc) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50dkg finom liszt 5 egész tojás 25dkg Rama margarin másfél evőkanál zsír fél csomag sütőpor 30 dkg porcukor 2 evőkanál tej 1 üveg meggybefőtt 1 üveg baracklekvár ha lehet házi 25dkg őrölt dió vagy ugyanennyi kókuszreszelék kosárkaforma Elkészítés: A margarint a liszttel elmorzsoljuk és hozzáadunk 5 tojássárgát,zsírt,10 dkg porcukrot,sütőport és a tejet.Ezeket jól összegyúrjuk és hűtőbe tesszük egy fél órára hogy ne legyen nagyon puha a tészta mert azért elég sok vaj van benne. A kosárkaformákat egy kis olvasztott margarinnal kikenjük vékonyan.Utána a tésztát belerakjuk a formába úgy hogy rányomkodjuk a forma falára egész a pereméig,ne legyen nagyon vastag mert sülés közben is vastagszik a tészta.A kosárba rakott tésztára egy kávéskanál lekvárt teszünk arra pedig egy-két szem meggyet. Utána az 5 tojásfehérjét felverjük kemény habbá és beleverünk 20dkg porcukrot is.Ha ezzel is megvagyunk belekavarjuk a habba a darált diót mindet.A kosárkák tetejére 1 evőkanálnyi habot teszünk eligazítva hogy azért ne legyen nagyon rücskös a teteje.Előmelegített sütőbe kb 20-25 perc alatt megsül.Én egyszerre 15 darabot szoktam sütni úgy hogy egy nagy tepsibe belerakom a formákat nem sűrűn.1 hétig is eláll. Tanácsok: Az előállítása egy kicsit macerás de megéri mert egy nagyon egyszerű és mutatós süti.Kezdőknek is szívesen ajánlom. Kosárkaformát szerintem bárhol lehet venni 35-40ft darabja. A kész sütit mihelyt bírja a kezem még melegen kiszoktam borítani és tálcára tenni hogy ne törjön. Ha nincs diónk kókuszreszelék is megteszi azzal is isteni. A kosárkákba egy diónyi tésztát szoktam beletenni. Képek a naplómba:170-171-172. bejegyzésnél. A receptet beküldte: miranda79 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |