| Körtés pite túróval, karamellel. receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: * 15 dkg hideg vaj * 6 dkg porcukor * 30 dkg liszt * 1 tojás A töltelékhez: * 40 g keményítő * 3 dl tej * ízlés szerint cukor - recept szerint 8 dkg * 25 dkg tehéntúró * 4 db körte * 10 dkg lekvár A tetejére: * 5 ek méz * 1 dl víz Elkészítés: 1. Az étkezési keményítőhöz apránként hozzáadjuk a tejet és a cukrot, csomómentesen elkeverjük, és pudingot főzünk belőle. Félretesszük hűlni. 2. A tészta hozzávalóiból homogén masszát gyúrunk (egész könnyen megy, szépen összeáll és nem ragad le nyújtáskor sem). Folpackba csomagolva fél órán át hűtjük. 3. Amikor a puding langyosra hűlt, alaposan kikeverjük a túróval. 4. A tésztát kinyújtjuk és a pitetálat/fém gyümölcstortaformát kibéleljük vele, a túllógó részeket levágjuk. 5. A tésztára halmozzuk a túrókrémet, majd megkenjük lekvárral és a tetején csinosan elrendezzük a körtecikkeket (meghámozni nem kell.) Tipp: a körtét ne szeleteljük fel előre, mert bebarnul, csak akkor, amikor már a többivel kész vagyunk. 6. Előmelegített sütőben 35 percig sütjük. 7. Közben elkészítjük a karamellt: a mézet lábosban karamellizálljuk, olyan színűre, mint a Dobos tortán a cukor, majd meleg vízzel felöntjük. Tipp: a lábost a tűzről vonjuk le és ne álljunk közel hozzá, mert felcsap a gőz, vagy mi:) Ezután visszaforraljuk kb. méz sűrűségűre. 8. A megsült torta tetejére csorgatjuk a karamellt. 9. Langyosan-hidegen szeleteljük. sütési hőfok: 180 °C sütési mód: alul-felül sütés Tanácsok: :) A receptet beküldte: Kali♥ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |