| Körtés muffin mogyorós-gesztenyés krémmel receptSütemények, édességek Hozzávalók: (12 db-hoz) Száraz hozzávalók: 15 dkg liszt 3 dkg kakaópor 1 kávéskanál sütőpor 1/2 kávéskanál szódabikarbóna 1 cs. vaníliás cukor 10 dkg kristálycukor Nedves hozzávalók: 1 db tojás 0, 5 dl étolaj 1 kis doboz kefir 2 db nagyon érett, leveses körte Krémhez: 20 dkg mogyorós kakaókrém 15 dkg gesztenye 1 dl hulala Cukormázhoz: 10 dkg porcukor 1 db tojásfehérje pár csepp citromlé gőz fölött felverve. Elkészítés: Egy tálban összekeverjük a száraz, egy másikban a nedves hozzávalókat, majd a kettőt összevegyítjük és simára keverjük. A muffin sütőt muffin-papírral kibéleljük (ha esetleg nincs papírunk kizsírozzuk-lisztezzük) és egy kanállal szépen elosztjuk a masszát. Először 1 kanállal teszünk mindegyik formába, majd ismét 1 kanál muffin tésztát. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten addig sütjük, míg szépen felemelkedik a sütemény a formában és a teteje rugalmas lesz. Ez 25-30 perc. Közben elkészítjük a krémet. A cukormázra szórhatunk csokoládé reszeléket, vagy színes tortacukrokat. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |