| Körtés-mandulás pite mézzel receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók (5 szelethez) 62 g mandulaliszt (darált mandula) 62 g liszt 62 g porcukor 62 g kristálycukor 2 db kicsi tojás 42 g vaj 1 nagy teáskanál tejföl 25 g sütőpor só, citromhéj, vaníliás cukor 2.5 db körte porcukor és méz a díszítéshez Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 175 C-ra. Mossuk meg, és hámozzuk meg a körtéket, majd vágjuk félbe, és vágjuk ki a magházat. Ha ezzel készen vagyunk, tegyük félre, és egy 20 cm átmérőjű tortaformát vajazzunk ki, majd ezt is tegyük félre, és készítsük el a pitét. A vajat a porcukorral, citromhéjjal, sóval, vaniliás cukorral, tojássárgával, és a tejföllel habosra keverjük. Egy másik edényben összekeverjük a szárazanyagokat (lisztet, mandulalisztet, sütőport) A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük, és óvatosan keverjük hozzá a vajas masszához. Lassan szórjuk hozzá a szárazanyagokat, és keverjük simára. Öntsük bele az előkészített formába, egyengessük simára, és helyezzük rá a fél körtéket. 175 C-on süssük készre kb 45 perc alatt. Tálalás előtt felszeleteljük, úgy hogy minden szelet közepére essen egy szem körte. Porcukrozzuk, és a tányéron mézzel lecsorgatjuk. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |