| Köleskása - Millet (Panicum miliaceum) receptReform ételek Hozzávalók: - 1/2 l víz - 1/4 l köles - 2 evk. hidegen sajtolt olaj (olíva-, napraforgó-, lenmag-olaj) - 1 evk. TAMARI szójaszósz Elkészítés: Tegyük fel főni a kölest. Forrás után vegyük kis lángra, lassú tűzön, fedő alatt főzzük kb. 15 percig, míg a főzővíz fölszívódik, s a kölesszemek kinyílnak, megduzzadnak. A tűzről levéve várjuk meg, amíg ehetőre hűl, ezután adjuk hozzá az olajat, TAMARI-t. Tanácsok: - Fogyasztása: Eszményi gabona, egyetlen a gabonák közül, amely nem savasít - lugosít. Tökéletes étkezést biztosít valamilyen salátával, vegyes zöldséggel, lilahagymával. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: apokrif Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |