| Kínai tojásos kukorica leves receptLevesek Hozzávalók: 1 doboz (250 g) kukoricakonzerv 1 l csontleves vagy erőleves (kockából a legegyszerűbb) 1 körömnyi gyömbér 1 csipet zellersó só 1 mokkáskanál fehér bors 1 ek. saké (rizspálinka) vagy semleges fehér pálinka (pl. vodka) 2 dkg kukorica- vagy rizsliszt 2 egész tojás petrezselyem Elkészítés: Erős csontlevest főzünk vagy kockából erőlevest, beledobjuk a gyömbért és 10 percig lassú tűzön forraljuk vele. Lecsorgatjuk a kukoricát, a levesbe tesszük, forrásig hevítjük. Közben elkészítjük a "habarást": a zellersót, a levestől függő mennyiségben konyhasót, az őrölt fehér borsot kikeverjük a pálinkával, majd hozzáadjuk a pici hideg vízben feloldott kukoricalisztet vagy rizslisztet, a levesbe keverjük és lassú tűzön még kb. 1 percig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik. Levesszük a tűzről, eltávolítjuk a gyömbért, gyors mozdulatokkal belekeverjük a felvert tojásokat, tetejét meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, azonnal tálaljuk. Akkor jó, ha egy kicsit csípős! A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |