| Kínai keles fasírozott színes burgonyával receptEgytálételek Hozzávalók: 1 nagyobb fej kínai kel 1/ kg darált sertéscomb 2 gerezd fokhagyma 1 db zsemle 2 egész tojás só bors 12 szelet bacon burgonyapüréhez 1 kg burgonya tej (attól függően, hogy hígabban vagy sűrűbben szeretjük) 20 dkg brokkoli , megfőzve és pürésítve 2 ek ketchup Elkészítés: A kínai kelt kettévágjuk, az egyik felét összevágjuk apróra,a másik felének a közepéból még vágunk ki kicsit, hogy a fasírozott beleférjen. A hozzávalókból elkészítjük a fasírozottat, hozzákeverjük az apróra vágott kínai kelt is, és az egész masszát beletöltjük a kivájt kelbe. Majd betakarjuk a bacon szeletekkel. Az egészet fóliába csomagoljuk, tepsibe rakjuk, amibe 3 dl vizet öntünk, kb 45- perc- 1 óra hosszat sütjük 190 fokon, majd a fóliát eltávolítjuk, és felső álláson addig sütjük, míg a szalonna megpirul a tetején (kb 5 perc). A burgonyapüréhez a krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, krumplinyomón átnyomjuk, tejjel lazítjuk és sóval ízesítük. A kész burgonyapürét 3 részre osztjuk, az egyik harmadot "üresen" hagyjuk, a másik kettőbe pedig belekeverjük az színezőanyagokat: a brokkolipürét, illetve a ketchup-öt. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |